Cremsnit Budapesta

de susu in Prajituri, 28 Feb 2010 | 24892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  •  6 oua  
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci date prin masina de cafea  
  • 2 linguri cacao  
  • 3 linguri faina  
  • ½ lingurite praf de copt    
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite ness sau cappuccino
  • 1 galbenus de ou
  • 70 g nuci taiate marunt    
  • Glazura:
  • 6 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit Budapesta:

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se adauga la compozitie si nucile date prin masina, cacaoa, cele 3 linguri de faina si praful de copt cernute prin sita. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor circa 40 minute.

Crema: Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul dizolvat in putina apa. Se adauga galbenusul si nucile taiate marunt. Scoti blatul din cuptor il lasi sa se raceasca si apoi intinzi crema peste el.

Glazura: Fierbi laptele cu 200 g zahar si cu cele 3 linguri de cacao pana la ingrosare.

Se lasa crema la racit apoi se adauga 100 g unt. Se intinde glazura peste crema. Se da la rece cateva ore apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit Budapesta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

10.11.2010, 16:13

de craciun cred ca o sa fac aceasta prajitura pentru ca arata bine chiar foarte bine:nu o fac prea curand pentru ca eu nu pot manca o portie singura

elena1988 1

12.03.2011, 14:57

cocineraviajera 1

27.11.2013, 12:00

Foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit